Skriv ut PDF-filer

For å skrive ut en PDF-fil, er det mange måter. Du kan direkte sende et PDF-dokument for å skrive ut uten å åpne det og se gjennom det i et hvilket som helst program, men som et resultat risikerer du ikke å få den typen papirdokument du ønsker. Adobe Reader-programmet lar deg finjustere utskrift av PDF-filer og få utskrevne dokumenter av ønsket kvalitet og størrelse.
Skriv ut PDF
Hvordan skrive ut PDF på flere ark
Hvordan skrive ut flere pdf-sider på en
Hvordan skrive ut PDF som en bok
Hvordan skrive ut det valgte området i PDF
Skriveren skriver ikke ut PDF-filer

Skriv ut PDF

Skrive ut PDF-dokumenter med Adobe Acrobat Reader er den vanligste måten å skrive ut filer av denne typen. I det enkleste tilfellet er det tilstrekkelig å utføre bare noen få handlinger.

 1. Åpne dokumentet. På hovedmenyen i programmet, velg “File” og trykk “Print”.Skriv ut pdf-fil
 2. I vinduet som vises, velg skriveren, skalaen, arkretningen, angi antall sider som skal skrives ut og andre parametere. Klikk på knappen “Print”.Kan ikke skrive ut pdf

Noen ganger når du skriver ut PDF-filer, er det problemer. Årsakene kan være flere, men først og fremst bør du være oppmerksom på filbeskyttelse. Kanskje beskyttet dokumentets eier det fra utskrift og andre manipulasjoner med dokumentet. I dette tilfellet kan du ikke skrive ut dokumentet uten å vite passordet.

Hvordan skrive ut PDF på flere ark

Skrive ut en PDF på flere ark kan være nyttig, for eksempel hvis du vil skrive ut en A1-tegning, men bare en vanlig A4-papirformatskriver er tilgjengelig. Eller, for eksempel, når du har et kart over regionen i PDF-format, og det skal forstørres og skrives ut på A4-ark, som deretter limes sammen.
Du kan dele en PDF-fil i flere ark ved hjelp av “Poster” -knappen i utskriftsinnstillingene. Pdf ikke utskrift
Figuren viser at dokumentet vil bli delt inn i 12 deler når det skrives ut. Hvis du velger alternativet “Cut marks”, merkes de utskrevne arkene på de stedene de skal limes sammen.

Hvordan skrive ut flere pdf-sider på en

Hvis du skriver ut flere sider med PDF på en enkelt side, kan du lagre papir eller lage lommeversjoner av PDF-dokumenter. For å gjøre dette må du åpne filen i Adobe Acrobat Reader og velge “Print” i “File” -menyen. I utskriftsinnstillingene klikker du på “Multiple” -knappen.Hvor skal du skrive ut pdf-filer
Som et resultat av disse handlingene vises flere alternativer i vinduet “Print”, og definerer parametrene til sidene som er plassert på ett ark.Kan ikke skrive ut pdf

 • «Pages per sheet». Dette alternativet bestemmer antall sider som skal plasseres på ett ark ved utskrift. Deres nummer kan settes manuelt eller velges fra tilbudet.
 • «Page order». Med dette alternativet kan du angi rekkefølgen i hvilke sider som er plassert på arket. De kan ordnes etter hverandre horisontalt eller vertikalt bak den andre. Programmet lar deg plassere dem i omvendt rekkefølge. Resultatet av disse manipulasjonene kan ses umiddelbart i forhåndsvisningsvinduet på høyre side av utskriftsvinduet.
 • «Print page border». Når dette alternativet er valgt, vil hver side på arket bli innrammet.Hvor kan jeg skrive ut pdf-filer
 • «Printing on both sides of paper» definerer parametrene for tosidig utskrift av dokumentet. Dette alternativet brukes ofte til å lagre papir.

For å skrive ut dokumentet med de valgte parameterne, klikk på “Print” -knappen.

Hvordan skrive ut PDF som en bok

De nyeste versjonene av Adobe Reader har et praktisk valg for å skrive ut PDF-filer som en bok. Tidligere måtte du bruke spesielle plug-ins eller programmer for dette formålet. For å skrive ut en PDF som en bok, velg alternativet “Print” og trykk “Booklet” -knappen i vinduet utskriftsinnstillinger.Skriv ut pdf-dokument
Under knappene for å justere størrelsen og behandlingen av sidene, vises alternativer for å angi bokens utskriftsalternativer.Pdf-filutskrift

 • «Booklet subset». Denne delen bestemmer hvilken side av arket som skal skrives ut. Hvis du har en skriver med tosidig utskrift, velger du bare alternativet “Both sides”. Hvis skriveren bare skriver ut på en side av siden, velger du «Front side only» og skriver bare ut forsiden. Deretter må du veksle de utskrevne sidene, sette dem i skriveren, trykke på “Booklet” -knappen i utskriftsinnstillingene og velge “Back side only” i delen “Booklet subset”.
 • «Sheets from» . Her bestemmer Adobe Reader automatisk nummeret til det første og siste arket i boken.
 • «Binding». Hvis teksten leses fra venstre til høyre, skal baksiden av boken være til venstre.

Hvordan skrive ut det valgte området i PDF

Hvordan være i dette tilfellet, hvis du vil skrive ut ikke hele PDF-arket, men bare en del av det? Dette kan for eksempel være nødvendig når du vil skrive ut ikke hele tegningen, men bare en del av det i forstørret visning. For å gjøre dette er det enkelt ved hjelp av flere tilleggsalternativer Adobe Acrobat Reader.

 1. Åpne dokumentet.Feilsøking pdf
 2. Zoom dokumentet slik at bare en del av dokumentet du vil skrive ut, forblir på skjermen.Skrive ut pdf-dokumenter

Klikk på “Print” -knappen og skriv inn utskriftsinnstillingene. Velg “More options” -delen og sjekk alternativet “Current view”.Pdf-fil som ikke skrives ut Merk at forhåndsvisningsvinduet nå ikke vil se hele dokumentet, men bare det ønskede fragmentet av det.

 1. Klikk på “Size” -knappen og velg “Fit” -alternativet.Hvordan skrive ut en pdf-fil
 2. Klikk på knappen “Print”.

Skriveren skriver ikke ut PDF-filer

Som praksis viser, er problemer med å skrive ut PDF-filer ikke så sjeldne. Dette skyldes ofte skriverinnstillingene. I andre tilfeller kan PDF-filen beskyttes mot utskrift av forfatteren av dette dokumentet. For å bekrefte dette, åpne filen i Adobe Acrobat, gå til “Edit” -delen, velg “Protection” og gå til “Security Properties”.Kan ikke skrive ut pdf-fil
I vinduet som åpnes, kontroller at dokumentet er skrevet ut. Hvor kan jeg skrive ut en pdf-fil
Hvis et utskriftsforbud er satt, kan du ikke skrive ut dokumentet uten å vite passordet.
Et annet problem med å skrive ut PDF-filer er at det trykte dokumentet inneholder ugyldige tegn. Årsaken til dette er at programmet ikke kan gjenkjenne skrifter som brukes i dokumentet, eller at enkelte elementer i PDF-filen er skadet. For å skrive ut et slikt dokument, bør du sende det til å skrive ut som et bilde. Dette er gjort så.

 1. Åpne dokumentet i Adobe Acrobat, klikk på “Print” -knappen og gå til utskriftsinnstillingene.
 2. Klikk på “Advanced” -knappen.Pdf utskrift problemer
 3. I vinduet som vises, velg alternativet “Print as image” og klikk “OK”. Hvor skal du skrive ut pdf
 4. Klikk på knappen “Print”.

Noen ganger løses problemet med å skrive ut PDF-filer ved å lagre filen under et annet navn. Det anbefales at du gjør filnavnet så enkelt som mulig uten spesielle tegn, mellomrom, store bokstaver etc.

Noen ganger er det ikke mulig å skrive ut et dokument fordi PDF-filen er kryptert eller fordi utskriftsfilen er beskyttet. Hvis du har glemt det nødvendige passordet for et dokument, kan du fjerne beskyttelsen ved hjelp av en spesiell programvare for gjenopprette passordet til en PDF-fil.