Slik setter du inn et bilde i Word

Nesten alle brukere av MS Word har kommet over oppgaven med å sette inn bilder i et tekstdokument. Kursoppgaver, essays, oppgraderingsprosjekter, ulike tekster med illustrasjoner – dette er bare en kort liste over dokumenter som du trenger å bruke bilder på. Dessverre bryter svært ofte inn et bilde i en ferdig ferdig tekst fullstendig overfor formateringen av hele dokumentet. For å unngå dette, bør du vite de grunnleggende reglene for å jobbe med bilder i Word.
Slik setter du inn et bilde i Word på ethvert sted
Slik setter du inn et bilde i Word fra Internett
Slik setter du inn et bilde i Word ved siden av teksten
Fri bevegelse av bildet i Word
Hvordan skrive tekst på et bilde i Word
Hvordan lage en bakgrunnsbilde i Word

Slik setter du inn et bilde i Word på ethvert sted

Du kan legge til et bilde til Word hvor som helst i dokumentet. For å sette inn et bilde i teksten, klikk på stedet der bildet skal være, i hovedmenyen til MS Word, gå til “Insert” -fanen og klikk på “Picture” -ikonet. Slik setter du inn et bilde i Word
Etter dette åpnes en mappe hvor bilder lagres som standard. Gå til stedet der ønsket bilde er plassert, og velg det. Som et resultat av disse handlingene vil bildet bli satt inn i det angitte stedet for teksten, og i den øvre delen av MS Word åpnes en meny som lar deg endre parametrene til bildet. Slik setter du inn et bilde i et Word
Ved hjelp av “Format” -fanen kan du endre ikke bare bildeparametrene, for eksempel lysstyrke, kontrast og andre, men også endre størrelsen på bildet, dets posisjon i forhold til teksten og mye mer.

Slik setter du inn et bilde i Word fra Internett

Med de nyeste versjonene av MS Word kan du finne bilder på Internett og lime dem inn i et dokument direkte i selve applikasjonen. I tidligere versjoner er det ingen slik funksjon, for å plassere det ønskede bildet fra et hvilket som helst nettsted til et Word-dokument, må du utføre flere enkle trinn.

 1. Åpne siden med ønsket bilde og høyreklikk på bildet du vil sette inn i dokumentet. Velg menyen “Copy image” i menyen som vises. Etter det blir det valgte bildet plassert på utklippstavlen på datamaskinen din. Sett inn et bilde fra Internett i Word
 2. Åpne et Word-dokument og høyreklikk på stedet der det kopierte bildet skal plasseres. I menyen som vises, velg “Paste”. I dette tilfellet vil bildet bli satt inn i dokumentet på stedet der musepekeren var.

Hvis bildestørrelsen ikke passer deg, kan du endre den. For å gjøre dette, høyreklikk på bildet og dra et av hjørnene. Slik at forandringene i bildet ikke endres i ferd med å endre størrelse, trykk og hold nede Shift-knappen. Bilde fra Internett til Word

Slik setter du inn et bilde i Word ved siden av teksten

Ofte er det behov for å plassere bildet i dokumentet inne i teksten, det vil si at teksten skal vikle rundt bildet fra den ene siden til den andre. For å plassere bildet på denne måten, sett inn bildet i ønsket del av teksten, høyreklikk på den og velg “Format Picture” -elementet i den viste menyen. Sett inn et bilde i Word-tekst
I vinduet “Format Picture” går du til “Layout” -fanen og velger ønsket tekstbryteralternativ. Sett inn bilde i tekst Word
For å sikre at teksten er plassert til høyre for bildet, velg innpakningen rundt “Square” og den horisontale tilpasningen “Left”. Sett inn bilde i Word-tekst
For å holde teksten til venstre for bildet, velg “Square” -innpakningen og “Right” horisontaljustering.
For å få tegningen til å være midt i teksten, velg “Square” wrap og “Center” horisontal justering.
Du kan også finjustere posisjonen til bildet. For å gjøre dette, bruk “Advanced…” -knappen på “Layout” -fanen i vinduet “Format Picture”.Bilde inne i teksten Word
Etter at du har klikket på denne knappen, vises vinduet “Advanced Layout”.Bilde inne i tekst i Word
Den inneholder mange avanserte innstillinger, og du kan spesifisere avstanden til mønsteret fra testen til høyre, venstre, bunn og topp.

Fri bevegelse av bildet i Word

Det er tilfeller der bildet må plasseres i teksten slik at bildet ikke bryter formateringen av testen når bildet flyttes. Dette kan gjøres ved å pakke inn tekst rundt bildet.
Sett inn bildet på riktig sted. Høyreklikk på bildet og velg “Format Picture” i menyen som vises. I vinduet “Format Picture” på “Layout” -fanen i “Wrapping style” -blokken, velg alternativet “Behind text” eller “In front of text”.Flytt bilde til Word
Hvis du velger alternativet “Behind text”, blir teksten plassert øverst på bildet, som om det ikke er bakgrunnen til det. Alternativet “In front of text” sørger for plassering av bildet øverst på teksten.
I begge tilfeller kan bildet flyttes rundt teksten til hele dokumentet uten å forstyrre formateringen.

Hvordan skrive tekst på et bilde i Word

I Word er det flere måter å lage et innskrift på i figuren som er plassert inne i dokumentet. I det enkleste tilfellet legges innskriftet i form av ren tekst over bildet eller bildet. Dette gjøres som følger.

 1. På “Insert” -fanen klikker du på “Text Box” og velger “Simple Text Box” -malen.Skriv inn et bilde på bildet i Word
 2. I tekstboksen som vises, skriv inn et innskrift som legges over bildet. Her kan du også formatere teksten i henhold til dine ønsker. Skriv inn et bilde på bildet i Word
 3. Gå ut av tekstfeltet og på riktig sted i dokumentet, sett inn bildet der innskriften skal ligge. Skriv innskriften på bildet i Word
 4. Høyreklikk på bildet, i menyen som åpnes, gå til “Format Picture” -delen. I vinduet “Format Picture” går du til “Layout” -fanen og velger innpakningen “Behind text”.
 5. Klikk på teksten som skal plasseres på toppen av bildet, og dra den med musen til ønsket del av bildet.Tegn et bilde på Word

Hvit bakgrunn i etiketten kan fjernes. For å gjøre dette, høyreklikk på grensen og i menyen som vises, velg “Format Text Box” -delen. I vinduet “Format Text Box” som åpnes, gå til “Colors and Lines” -fanen og i feltet “Fill” i feltet “Color” angi alternativet “No color”. Skriv et bilde til Word

Hvordan lage en bakgrunnsbilde i Word

Bakgrunn i MS Word kan gjøres på flere måter.

 • Legg til sidefarge. På samme tid i den foreslåtte fargepaletten kan du velge ønsket bakgrunnsfarge. Hvis ønskelig, legg til en gradient, tekstur eller mønster. For å bruke denne funksjonen, velg fanen “Page Layout” i hovedmenyen til MS Word og klikk på “Page Color” -knappen.Lag en bakgrunn i Word
 • Legge til et bakgrunnsbilde. Bakgrunnsbildeet kan legges til med samme fane “Page Color”.
  1. I Word-hovedmenyen velger du kategorien “Page Layout” og klikker på “Page Color” -knappen, som beskrevet ovenfor.
  2. Gå til seksjonen “Fill Effects…”.Lag et bildebakgrunn i Word
  3. I vinduet “Fill Effects…”, gå til “Picture” -fanen og velg et bakgrunnsbilde som tidligere skal lagres i en av mappene på datamaskinen. Klikk på “OK”.Lag en fotobakgrunn i Word
  4. For å skrive ut siden sammen med bakgrunnen, gå til Word-alternativene, klikk “Display” og merk av alternativet “Print background colors and images”. Gjør bildet til en bakgrunn i Word
  5. For å fjerne bakgrunnsbildet, klikk på “Page Color” -knappen og velg alternativet “No Color”. Fjern bakgrunnen i Word

Du kan lage flere versjoner av dokumentet med forskjellige bakgrunnsbilder, for å velge den beste senere. Etter det kan du finne dupliserte filer og slette dem manuelt eller ved hjelp av spesielle programmer.