Arbeid med tabeller i Word

Selv skolebarn vet hvordan man lager et bord i Word. Tabellpresentasjonen av informasjon er mye brukt ikke bare i semesteroppgaver eller diplomprosjekter, men også i ulike typer dokumentasjon. Det skal imidlertid huskes at tabellene i Word bare brukes for en tydeligere visning av informasjon. Beregninger i dem, som gjøres i MS Excel, kan ikke gjøres. For å raskt og vakkert arrangere et bord i Word, må du vite noen funksjoner i denne oppgaven.
Hvordan lage et bord i Word
Hvordan slå sammen tabeller i Word
Hvordan flette celler i Word
Slik krymper du et bord i Word
Slik overfører du et bord fra Word til Excel
Hvordan utvide bordet i Word
Hvordan lage to bord side om side i Word
Hvordan lage et kryssord i Word

Hvordan lage et bord i Word

For å sette inn et bord i Word, bør du bestemme hvor mange kolonner og rader tabellen skal inneholde. Selvfølgelig kan nye rader og kolonner legges til etter at den er opprettet. Å legge til nye rader, som regel, forårsaker ikke problemer, mens du legger til nye kolonner bryter ofte opp den opprinnelige strukturen i tabellen og må reformateres.

For å sette inn et bord i Word, plasser du markøren på stedet der den skal plasseres. I hovedmenyen i programmet åpner du “Insert” -fanen og klikker på “Table” -ikonet. Sett inn Word-tabell
Velg ønsket antall celler med musen og klikk på venstre museknapp. Legg til et bord på Word
Du kan bygge et bord, ikke bare ved å velge firkantene med musen i vinduet “Sett inn tabell”, men også ved hjelp av de gjenværende elementene i denne delen.

 • “Insert Table”. Denne måten å bygge tabeller i Word kan brukes når antall rader eller kolonner overskrider antall kvadrater for automatisk bygging av tabeller. I tillegg tillater denne metoden at du kan bruke en mer presis innstilling av bordets struktur. Sett inn tabellen i Word På denne måten kan du angi nøyaktig antall rader og kolonner i tabellen, angi bredden på kolonnene. Hvis dokumentet inneholder flere tabeller av samme type, bør du velge alternativet “Remember dimensions for new tables” og lagre innstillingene. I dette tilfellet vil alle senere opprettede tabeller ha samme struktur.
 • “DrawTable”. Når du bruker denne metoden, kan du tegne celler og kolonner i et bord, akkurat som det gjør i Paint. Dessverre er slike tabeller vanskelig å redigere og kopiere, derfor brukes denne metoden ekstremt sjelden.
 • “Excel Spreadsheet”. Hvis du velger dette elementet, blir et Excel-regneark satt inn i Word-dokumentet der du kan utføre ulike beregninger.
 • “Quick Tables”. Ved hjelp av denne delen kan du bruke ferdige tabellmaler, for eksempel “Calendar”, “Table with Subheads” maler og så videre.

Etter at bordet er opprettet, kan du videre utforme det: slå sammen noen celler, juster radhøyde og kolonnebredde, sett celleformater, tegne grenser, og så videre. Alt dette gjøres ved hjelp av kontekstmenyen, kalt ved å høyreklikke på bordet eller på enkelte celler.

Hvordan slå sammen tabeller i Word

Sammenføyning av flere tabeller i Word er et snap. Til dette formål er det tilstrekkelig å bruke kopien (kutt) og lim inn funksjonen. Videre er det ikke nødvendig at bordets struktur sammenfaller. For eksempel, vurder saken når du må kombinere to tabeller med samme struktur. Merge Word Tables

 1. Hold markøren over det andre bordet og velg det ved å klikke på den viste firkanten med piler i øvre venstre hjørne av den. Merge Word Tables
 2. På Word-hovedmenyen, velg “Cut” -funksjonen. To bord i ett i Word
 3. Klikk under den første tabellen og klikk på “Insert” -knappen. Slå sammen ordtabeller

På samme måte kan du kombinere tabeller med forskjellig struktur. I dette tilfellet kan du justere cellestørrelsen slik at det kombinerte bordet har samme lengde på alle rader eller la det være som det er. For eksempel, som vist: Slå sammen MS Word-tabeller

Hvordan flette celler i Word

Det er mange grunner til å kombinere tabellceller i Word. For eksempel kan dette være nødvendig hvis flere kolonner har samme overskrift. Slå sammen MS Word-tabeller
For å slå sammen celler, velg dem med musen, øverst i MS Word-vinduet, klikk på “Table Tools” -knappen, gå til “Layout” -fanen og klikk på “Merge Cells” -ikonet. Slett celler i Word
Som et resultat av disse handlingene vil bordet se mye vakrere ut. Slå sammen to celler i Word-tabellen
Cellene i samme kolonne kombineres på samme måte. På samme måte kan rekkevidden av celler kombineres.

Slik krymper du et bord i Word

Noen ganger må bordets størrelse reduseres, for eksempel for at den skal oppta mindre plass på arket. Dette kan gjøres på flere måter.

 1. Manuelt. Venstre-klikk på bordet. En liten grå firkant vises i nedre høyre hjørne. Plasser musepekeren på den, klikk på venstre museknapp og, uten å slippe den, dra markøren mot øvre venstre hjørne. Når bordet når ønsket størrelse, slipp museknappen. Reduser Word Table
 2. Angi størrelsen på tabellen. Dette er en mer nøyaktig måte å redusere et bord på i Word. Venstreklikk hvor som helst i tabellen, og et lite firkant med piler vises øverst til venstre ved bordet. Klikk på den med høyre museknapp og i den viste menyen velg “Table properties” -elementet. Endre størrelse på tabell MS Word I vinduet med tabellegenskaper som åpnes, må du angi bredde, radhøyde og andre parametere.

Slik overfører du et bord fra Word til Excel

Перемещение таблицы из Word в Excel может понадобиться, например, если нужно произвести расчеты над данными таблицы. Откройте документ Word с таблицей, которую надо перенести, и выделите всю таблицу, щелкнув на квадрат в левом верхнем углу ее. Transfer table from Word to Excel
Høyreklikk hvor som helst i det valgte tabellen og velg “Copy”. Dette vil kopiere bordet til utklippstavlen.

Åpne Excel-filen du vil overføre tabellen fra Word til. Høyreklikk på den øvre venstre cellen, der den tilsvarende cellen fra Word-tabellen vil bli plassert. Velg “Lim inn”. Det innsatte tabellen kan formateres ved hjelp av MS Excel. Overfør tabell til Excel
Når en tabell fra Word legges inn i en Excel-arbeidsbok, blir hver celle i Word-tabellen kopiert til en egen celle i Excel-tabellen. Etter at du har overført tabeller fra en applikasjon til en annen, anbefales det å sjekke korrektheten til overførte data, siden dette ikke alltid gjøres riktig.

Hvordan utvide bordet i Word

Å lage et bord i Word er ofte vanskelig å forutsi nøyaktig hvor mange rader eller kolonner det vil ha. For å løse dette problemet er det mulig å utvide tabeller i Word.

Hvis du trenger å øke antall rader, kan du klikke på den siste cellen i tabellen og trykke på Tab-tasten på tastaturet. Hvis denne metoden ikke er egnet av en eller annen grunn, må du høyreklikke på en av cellene i raden på bordet, der det vil være en ny tom rad. Velg “Insert” i kontekstmenyen og velg “Insert Rows Below” i undermenyen som vises. Utvid bordet i Word
Hvis du trenger å sette inn ikke en tom linje, men to eller tre, bør du velge to eller tre allerede eksisterende rader i tabellen og utføre de samme handlingene.

For å utvide bordet i bredde, det vil si å sette inn en eller flere kolonner, må du velge kolonnen, bak den nye kolonnen vil bli plassert og høyreklikk. Velg menyen “Insert” i menyen som vises, og velg “Insert Columns to the Right” i kontekstmenyen. En tom kolonne til venstre for den valgte kolonnen er satt inn på samme måte. Legg til kolonne i Word-tabellen
Hva om det utvidede bordet ikke passer lengden på ett ark? Hvis du ikke trenger å overføre tabelloverskriften til neste ark, legger du bare inn det nødvendige antall rader, og de går automatisk til neste ark så snart siden slutter. Hvis du, i fortsettelsen av bordet på et nytt ark, trenger å tegne sin overskrift, bør du dele bordet i to på stedet der det ender på det første arket. Det er gjort på denne måten.

 1. Plasser markøren i en av cellene i linjen, hvoretter bordet deles.
 2. Øverst på Word-menyen, klikk på “Table Tools” -knappen og gå til “Layout” -fanen. Klikk på “Split Table” -knappen. Split Word-tabellen
 3. Etter at bordet er delt inn i to, i det andre bordet, høyreklikk på en av cellene i øverste rad, velg “Insert” og “Insert Rows Above”.
 4. Velg toppteksten i den første tabellen, kopier den og lim den inn i den tomme topplinjen i den andre tabellen. Hvis tabelloverskriften er satt inn feil, kan du opprette den manuelt.

Hvordan lage to bord side om side i Word

Å sette to bord ved siden av hverandre i Word er ikke så enkelt som det kan virke ved første øyekast. Her er en løsning på dette problemet. Tenk på et eksempel: du må sette et bord med tre kolonner og et bord med fire kolonner ved siden av hverandre.

 1. Gå til “Insert” -fanen i Word-hovedmenyen og klikk på “Table” -ikonet. Sett inn et bord i dokumentet hvis antall kolonner er lik summen av kolonnene i begge tabellene pluss en. Det er i dette eksemplet at du må bygge et kombinert bord med 8 kolonner. Lag to tabeller ved siden av Word
 2. Velg kolonnen i midten mellom tabellene og høyreklikk på den. I menyen som vises, velg avsnittet “Borders and Shading”.Split Word Table
 3. I vinduet “Borders and Shading” som åpnes, i “Preview” -blokken, med et museklikk, fjern alle horisontale linjer og klikk “OK”. Usynlige cellegrenser på Word-tabellen
 4. Som et resultat av disse handlingene vil man få to stående ved siden av bordet. 2 tabeller ved siden av Word

Om nødvendig, ved å bruke det samme prinsippet om usynlige grenser, kan du lage to tabeller ved siden av hverandre med forskjellige antall rader.

Hvordan lage et kryssord i Word

Å gjøre et kryssord i Word er et snap. Selv om denne virksomheten krever hardt arbeid, spesielt hvis kryssordet er stort. Ved konstruksjonen benyttes den ovenfor beskrevne fremgangsmåte for å lage usynlige cellegrenser.

 1. Telt maksimalt antall celler i et kryssord, horisontalt og vertikalt, og bygg et bord i samsvar med dette nummeret.
 2. Høyreklikk på bordet og gå til sine egenskaper. På “Row” og “Column” -fanene angir du samme cellestørrelse. For eksempel, lengden og bredden på 1 cm. Gjør kryssord i Word
 3. Lag usynlige cellegrenser der du trenger dem. Tegn et MS Word kryssord
 4. Ordne antall spørsmål i cellene i kryssordet. Du kan endre størrelsen, skrift og farge på disse tallene ved å høyreklikke på dem. Tegn et MS Word kryssord
 5. Hvis nødvendig fyller du fargene på cellekryssordet. For å gjøre dette, velg ønskede celler med musen, klikk på fyllikonet i Word-menyen og velg ønsket farge. MS Word Kryssord

På denne måten kan du tegne kryssord av hvilken som helst konfigurasjon og kompleksitet.

Du kan lage flere varianter av samme kryssord i forskjellige Word-filer. Hver av dem vil ha sitt eget design og innhold. Sørg for å stave sjekk hvert ord. Hvis det er mange kopier av de samme kryssordene, må du fjerne duplikater ved hjelp av spesielle programmer for å fjerne dupliserte  filer.